Májjal töltött jércemell, cukkinis tócsnival, fahéjas almával

  • 4 csirkemájMájjal töltött jércemell, cukkinis tócsnival, fahéjas almával
  • 1 egész bőrös csirkemell filé
  • friss majoranna
  • 1 saláta cukkini
  • 200 g. burgonya
  • 2 alma
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1 szegfüszeg
  • barnacukor
  • citrom
  • vaj
  • 1 tojás
  • liszt
  1. Párhuzamosítsuk a folyamatokat és akkor gyorsan elkészíthetjük az ételt. Először tisztítsuk majd mossuk meg a májat, itassuk fel róla a vizet. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet főni. A májat vágjuk kis kockákra.
  2. Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés olajat és dobjuk bele a májat. Mehet hozzá a felaprított majoranna, egy kis bors. A májat ne sózzuk mert kiszárad! Fél percenként megforgatva 2 percig pirítjuk a májat. Közben pucoljuk meg a krumplit.
  3. A májat húzzuk félre a gázról és készítsük elő a csirkét. Megmossuk, felitatjuk róla a vizet és ketté vágjuk. Ezek után, félbe vágjuk és mint egy könyvet "kinyitjuk". Klopfoljuk ki, de ne roncsoljuk teljesen szét a húst, így nagyobb és laposabb lesz. kívül belül sózzuk, borsozzuk és a közepére tesszük a májat.
  4. Szorosan felgöngyöljük, vigyázva, hogy a töltelék ne folyjon ki, ebben a bőre is segít majd. Teszünk köré pár kocka vajat. Ezek után jó szorosan becsomagoljuk alufóliába, a végein jó erősen elkötve.
  5. Tegyük bele a két "rúd" csirkét a forró vízbe. Ha jól csináltuk, akkor a víz nem jut be a fóliába, a csirke saját levében fog megpárolódni. A forró vízben 25-30 perc alatt megpárolódik.
  6. Amíg a csirke fő megcsináljuk a tócsnit és az almát. A tócsnihoz lereszeljük a megpucolt krumplit és cukkinit. Egy mély edényben 1 marék liszttel és a tojással jól elkeverjük. Forró serpenyőben kevés olajon 1-1 kanálnyi masszát, mint a palacsintát megsütjük.
  7. Amíg a tócsni sül, megpucoljuk az almát, majd kockára vágjuk. Kevés vizen, kis citromlével, ízlés szerint cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel puhára pároljuk. A végén egy kis vajjal dúsítjuk a levét és kicsit besűrítjük.
  8. A megfőtt csirkét a fóliából kiszedve, az almával és annak szószával, tócsnival tálaljuk. 

IMG_1114.jpg

IMG_1113.jpg