Májjal töltött jércemell, cukkinis tócsnival, fahéjas almával
- 4 csirkemáj
- 1 egész bőrös csirkemell filé
- friss majoranna
- 1 saláta cukkini
- 200 g. burgonya
- 2 alma
- 1/2 rúd fahéj
- 1 szegfüszeg
- barnacukor
- citrom
- vaj
- 1 tojás
- liszt
- Párhuzamosítsuk a folyamatokat és akkor gyorsan elkészíthetjük az ételt. Először tisztítsuk majd mossuk meg a májat, itassuk fel róla a vizet. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet főni. A májat vágjuk kis kockákra.
- Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés olajat és dobjuk bele a májat. Mehet hozzá a felaprított majoranna, egy kis bors. A májat ne sózzuk mert kiszárad! Fél percenként megforgatva 2 percig pirítjuk a májat. Közben pucoljuk meg a krumplit.
- A májat húzzuk félre a gázról és készítsük elő a csirkét. Megmossuk, felitatjuk róla a vizet és ketté vágjuk. Ezek után, félbe vágjuk és mint egy könyvet "kinyitjuk". Klopfoljuk ki, de ne roncsoljuk teljesen szét a húst, így nagyobb és laposabb lesz. kívül belül sózzuk, borsozzuk és a közepére tesszük a májat.
- Szorosan felgöngyöljük, vigyázva, hogy a töltelék ne folyjon ki, ebben a bőre is segít majd. Teszünk köré pár kocka vajat. Ezek után jó szorosan becsomagoljuk alufóliába, a végein jó erősen elkötve.
- Tegyük bele a két "rúd" csirkét a forró vízbe. Ha jól csináltuk, akkor a víz nem jut be a fóliába, a csirke saját levében fog megpárolódni. A forró vízben 25-30 perc alatt megpárolódik.
- Amíg a csirke fő megcsináljuk a tócsnit és az almát. A tócsnihoz lereszeljük a megpucolt krumplit és cukkinit. Egy mély edényben 1 marék liszttel és a tojással jól elkeverjük. Forró serpenyőben kevés olajon 1-1 kanálnyi masszát, mint a palacsintát megsütjük.
- Amíg a tócsni sül, megpucoljuk az almát, majd kockára vágjuk. Kevés vizen, kis citromlével, ízlés szerint cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel puhára pároljuk. A végén egy kis vajjal dúsítjuk a levét és kicsit besűrítjük.
- A megfőtt csirkét a fóliából kiszedve, az almával és annak szószával, tócsnival tálaljuk.
Szólj hozzá!