Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel

  • Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel 2 marék garnéla (lehetőleg páncéllal)
  • 5-6 fekete kagyló
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl. fehérbor
  • 1 marék koktél paradicsom
  • 2 dl. házi passzírozott paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • parmezán sajt
  • egy fél chili
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • szardellafilé
  • 120 g. penne

 

  1. Magas falú serpenyőben fél deci vizet, a fehérbort, egy gerezd zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyem harmadát felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a tenger gyümölcseit, lefedjük és két percig főzzük. Ezek után kiszedjük őket egy tálba, a folyadékot a tűzön hagyjuk és felére forraljuk. Amikor beforraltuk ráöntjük a tenger gyümölcseire, így még párolódik egy kicsit...
  2. Forrásban lévő vízbe tesszük a penne tésztát. Ameddig fő, elkészítjük a szószt.
  3. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, olivaolajon megfuttatjuk az apróra vágott chilit, a passzírozott fokhagymát, a felaprított kapribogyót és szardellafilét. Amikor már jó az illata felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá 5 evőkanállal a tenger gyümölcsei főzőlevéből.
  4. Nagy lángon elfőzzük a nagyját, aztán hozzáadjunk a rákot, a kagylót és a félbevágott koktélparadicsomot. Megszórjuk a maradék petrezselyem felével, a másik felét is felvágjuk, az jó lesz díszítésnek. Két-három perc alatt összeérnek az ízek, addigra a tészta is kész, szóval kóstolunk, sózunk borsozunk, hozzáadjuk a tésztát és tálalunk.

Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel

Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel

Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel

Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel