Penne Arrabiata
A klasszikusan egyszerű paradicsomos tésztát nem szoktam túlbonyolítani, a lényeg, hogy csípjen!
Hozzávalók:
- 150g olasz tészta
- 3dl házi passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- pár levél bazsalikom
- ízlés szerinti mennyiségben valamilyen piros chili
- frissen reszelt parmezán
- A tésztát sós vízben felteszem főni. Ne hallgassunk a csomagoláson lévő időre, mert az már túlfőtt állapotot fogja mutatni. 2 perccel a feltüntetett idő előtt már érdemes elkezdeni kóstolni
- Közben olivaolajon a fokhagymát és a chilit olajon kicsit megpároljuk és nagy serpenyőben
- A serpenyőbe mehet a paradicsomszósz
- Amikor a tészta kész hozzáadjuk a paradicsomhoz, megszórjuk bazsalikom levéllel
Tálaláskor locsolunk még rá egy kis olivaolajat és bőségesen reszelünk rá parmezán
Szólj hozzá!