Pisztráng, leveles tészta, spenót

  • 1 pisztráng kifilézvePisztráng, leveles tészta, spenót
  • mirelit leveles tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g. spenót
  • 2 nagy krumpli
  • pirospaprika, kakukkfű, őrölt kömény, lestyán
  • 250 g. tejföl
  • friss kapor
  • citrom
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • libazsír

 

  1. Először szépen filézzük ki a pisztrángot, távolítsunk el belőle minden szálkát szemöldök csipesszel. Alaposan sózzuk be, tegyük félre.
    1. Lisztezett felületen nyújtsunk ki egy adag leveles tésztát akkorára, hogy a pisztráng egyik felét kényelmesen ráfektethessük.
    2. Közben egy serpenyőt forrósítsunk fel, és hevítsünk benne olajat. Aztán mehet bele a fokhagyma, meg só. Amikor szépen összeesett nyomjuk bele a fokhagymát, aztán tegyük félre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kinyújtott leveles tésztát kenjük meg felvert tojással. Bőrével lefelé fektessük rá a pisztráng egyik felét, nyújtsunk még egy lap leveles tésztát.
  3. A spenótot konyhai törlőkendőn csöpögtessük le, aztán tegyük a leveles tésztán pihenő pisztrángra. Ráfektetjük a másik szelet halat is a tetejére. Erre jöhet a másik lap leveles tészta, amivel becsomagoljuk a halat.
  4. Tegyük át sütőpapíros tepsire és vékonyan, éles késsel vágjuk be a tészta tetejét. A tészta aljánál pár apró lyukat is szúrjunk a kés hegyével, hogy a gőzök távozni tudjanak.
  5. Kenjük meg tojással és tegyük be a sütőbe, ameddig szép arany barna nem lesz, mint egy sütemény.

 

Ameddig sül, elkészítjük a köretet:

  1. Sós vízben feltesszük a krumplit főni.
    1. Amikor megfőtt, négyfelé vágjuk, bedörzsöljük a fűszer keverékbe, és libazsíron megpirítjuk minden oldalát.
  2. A tejfölt sóval, ízlés szerinti mennyiségű citromlével és kaporral elkeverjük.

 

Pisztráng, leveles tészta, spenót

Pisztráng, leveles tészta, spenót

Pisztráng, leveles tészta, spenót

Pisztráng, leveles tészta, spenót