Rikottás gnocchi, gorgonzola, spenót
Éljen a szezonális konyha, szóval itt egy késő őszi, kora téli étel spenóttal és sütőtökkel!
A gnocchit elkészítjük a szokásos módon, annyi kitétellel, hogy keverünk hozzá 125 g. rikottát és kb. 30 g. reszelt parmezánt is. Ettől kicsit több liszt kell majd, de vigyázzunk, ne essünk túlzásba!
A szósz:
- 2 dl. tejszín
- 120 g. sütőtök
- 2 marék friss spenót
- 120 g. gorgonzola
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- Közepes lángon, olivaolajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott sütőtököt. Felöntjük 1 dl. forró vízzel, mehet bele a durvára vágott bazsalikom, só, bors és nagy lángon, letakarva 5-6 percig pároljuk. A sütőtök ettől még nem lesz teljesen puha, de ezt nem is cél.
- Mehet bele a tejszín, a gorgonzola és a spenót. 1-2 perc alatt megfonnyad a spenót és már kész is.
- A kifőtt gnocchit megforgatjuk a szószban és friss borssal, parmezánnal tálaljuk.
Szólj hozzá!