Currys, mézes csirke nyárs, sült paprika saláta
1 csirkemell filé
- 1 evőkanál curry por
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 evőkanál méz
- 1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
- 2 teáskanál kapribogyó
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg. krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- friss kakukkfű
- libazsír
- 3-4 szelet bacon szalonna
- A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük és a curryvel, a mustárral, a mézzel, sóval, borssal, oliva olajjal jó alaposan bedörzsöljük. Legalább egy órát pihentetjük.
- Ameddig a csirke pihen megcsináljuk a salátát és a krumplit.
- A krumplit sós vízben héjastól megfőzzük. Amikor puha kivesszük, megpucoljuk, tetszőleges formájúra vágjuk.
- Nyugodtan pihentessük, amikor a nyársak kész vannak, egy forró serpenyőben felolvasztunk egy kevés zsírt és minden oldalát megkapatjuk kicsit.
- Amikor a krumpli oldalainak a fele már megsült, pótoljuk a zsírt és a serpenyőbe tesszük az összetört fokhagymát, kakukkfüvet. A zsírba bele oldódik az ízük, a forró zsírral sűrűn locsolgatjuk a krumplikat. Azért nem adjuk hozzá korábban a fűszereket, hogy ne égjenek oda a sütés végére.
- Miközben fő a krumpli, 210 fokos sütőben megsütjük a paprikákat. Akkor van kész, ha minden oldalán kicsit megfeketedett a héja és mindenhol egyenletesen puha.
- Nejlon zacskóba tesszük a sült paprikát és félre tesszük 5 percre. Így könnyebben lejön majd a héja.
- A paprikát kézzel megpucoljuk, aztán kimagozzuk, végül csíkokra vágjuk.
- A paprika csíkokat, oliva olajat, a kapribogyót, sót, borsot és egy kevés vékonyra aprított lilahagymát összekeverünk. Ezzel kész is a saláta, langyosan és hidegen is tálalhatjuk.
- Miközben pirul a krumpli egy másik teflon serpenyőben olajat forrósítunk. Nyársa tűzzük a csirke darabokat a lilahagymával és a baconnel. A serpenyőben minden oldalán megpirítjuk a nyársakat.
Szólj hozzá!