Penne Arrabiata

Penne All ArrabiataA klasszikusan egyszerű paradicsomos tésztát nem szoktam túlbonyolítani, a lényeg, hogy csípjen! 

Hozzávalók:

  • 150g olasz tészta
  • 3dl házi passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • pár levél bazsalikom
  • ízlés szerinti mennyiségben valamilyen piros chili
  • frissen reszelt parmezán

  1. A tésztát sós vízben felteszem főni. Ne hallgassunk a csomagoláson lévő időre, mert az már túlfőtt állapotot fogja mutatni. 2 perccel a feltüntetett idő előtt már érdemes elkezdeni kóstolni
  2. Közben olivaolajon a fokhagymát és a chilit olajon kicsit megpároljuk és nagy serpenyőben
  3. A serpenyőbe mehet a paradicsomszósz
  4. Amikor a tészta kész hozzáadjuk a paradicsomhoz, megszórjuk bazsalikom levéllel

Tálaláskor locsolunk még rá egy kis olivaolajat és bőségesen reszelünk rá parmezánPenne All Arrabiata

Penne All Arrabiata