Mezzo Borvacsora 2013.10.01

Először jártunk Mezzo-ban egy kellemes borvacsorára, ahol különleges borokat és remek ételeket szolgáltak fel. Az étterem nagyon kellemes, igényes, a vacsora során kiderült, hogy a konyha is nagyon rendben van, remek tételeket kóstoltunk. Ugyanakkor Kertész Zoltán, a borász személyisége már kevésbé volt szimpatikus, ami szerintem egy borásznál alapelvárás lenne...

Tönkölybúzás blini szezámos padlizsánkrémmel. Hozzá Carla Frizzante.

Nem túl erős kezdés. Igazából ez egy tönkölyös palacsinta (a tönkölyt nem érezni) és egy finom padlizsánkrém. Az a baj az összeállítással, hogy a tönkölytől nehezebb a tészta mint egy sima palacsintánál, ezért elnyomja a kevéske padlizsánkrémet. Olyan semmilyen szegényke. 3/5

A bor Pinot Noir-ból készült rozé. Kellemesen frissítő, ugyanakkor semmiben nem lóg ki a jó rozék soráből, ami egy kicsit jobban megragadná az embert. 4/5

Tönkölybúzás blini szezámos padlizsánkrémmel

Jérce terrine zöldalma habbal. Hozzá Zöldveltelini 2011.

A jérce terrine nagyon jól sikerült, piros húsú paprikával készült, remekül van a fűszerezése. Ami meglepően jó párosítás hozzá az az almahab. Sült almát vagy kompótot már ettem csirke mellé, eszembe sem jutott volna egy hideg almahabot adni mellé, de telitalálat. Az egész nagyon egyben van. 4,5/5

A borral kapcsolatban biztos elfogult vagyok mert a Zöldveltelini az egyik kedvenc fajtám. A zöldalma habbal ez a könnyed bor nagyon egymásra találtak. Virágos, citrusos jegyek, finom savak. 5/5

Itt egy kis kitérőt tennék ami az étteremnek egy kis negatívuma volt. Amikor megérkeztünk, volt az asztalunkon fejenként 1-1 kistányér, mi pedig izgatottan vártuk a friss házi kenyérkét, ami soha nem érkezett meg. Ugyan a terrine mellé kaptunk kenyeret, de ezért kár volt kitenni, ha nincs akkor nem várom, hogy jöjjön egy kis kosárka, amiből a vacsora alatt csipegetni lehet, így viszont elég lehangoló volt, amikor érintetlenül vitték vissza a konyhába az üres tányérkákat...

Jérce terrine zöldalma habbal

Kókusztejes Thai zöldség leves. Hozzá Carla 2009.

Furcsa egy párosítás ez, eszembe nem jutott volna egy Thai leves mellé kései szüretelésű, félédes fehérbort adni. A leves nagyon finom, kellően lime-os. Nekem hiányzik belőle egy kis csirkehús, de így is nagyon finom. 4/5

Sajnálom, hogy ezt a bort nem a vacsora végén kaptuk, oda biztos jobban illett volna. Marcipános, mézes jegyek. Jó bor, de mégis hiányérzetem van utána, nem tudom mi de valami nagyon hiányzott nekem belőle. 4/5

Grillezett vajhal filé zöldfűszeres kecskesajtos rizottón. Hozzá Sauvignon Blanc 2009.

A hal tökéletesen lett elkészítve. Egyszerűen fantasztikus az állaga és az íze is. A rizottó kicsit furcsa lett. A kecskesajt jól érezhető volt benne, viszont a hal mellett kicsit olyan érzésem volt mintha ebben is lenne hal! Kicsit tőkehalas mellékíze volt a rizsnek, ami annyira nem jött be. De a hal csodálatos volt! 4/5

A bor barackos, mézes, üde savakkal. Jót tett neki a hordó is. Ugyanakkor semmi kiemelkedő. 4/5

Grillezett vajhal filé zöldfűszeres kecskesajtos rizottón

Omlós libamell filé karamellizált céklával, gombás szalvétagombóccal és Pinot jus-vel. Hozzá Pinot Noir 2009.

A libamell egy icipicit túlkészült, de szerencsére nem száradt ki, így is nagyon finom. A szalvétagombóc és a cékla tökéletes kísérője. 4/5

Burgundi stílusú Pinot Noir remekül illik az ételhez. Kicsi cseresznye, egy kis füstösség a háttérben, telt, nagy testesttel. Jó bor ez. 4,5/5

Omlós libamell filé karamellizált céklával, gombás szalvétagombóccal és Pinot jus-vel

Marcipános-körtés lepény, törökméz fagylalttal. Hozzá Zenit 2008.

Megunhatatlan desszert. Ha valaki fagyzóban jár és lát törökméz fagyit, akkor legalább 5 gombóccal kérjen, mert isteni finom! A lepény is zseniális, együt meg... 5/5

Na ez a bor nem volt jó. Hordós érlelésű Zenit, eszméletlen alkohollal. Szerintem szörnyű, értem én hogy különleges akar lenni, de nem jön ez így be. 2,5/5

Marcipános-körtés lepény, törökméz fagylalttal

Meglepetés bor: Királylányka. Szintén különleges bor, nem is annyira a finomsága, inkább a különlegessége dominál. Nagyon illatos, a birs tűnik ki belőle, illetve aszalt gyümölcsök. Érdekes bor, olyan egyszer meg kell próbálni fajta. 4/5

Összességében az ételek nagyon rendben voltak, szerencsére a mélypont az üdvözlő falatoknál lement, a desszerttel pedig felkerült a korona a vacsorára. Mindenképp javaslom a helyet kipróbálásra, szerintem érdemes eljönni és megkóstolni az ételeket. A kiszolgálás rendben van, csak a kenyérkét hiányoltam.

A borok összességében jók voltak. Ami nagy piros pont, hogy különlegesebb borokat is kóstolhattunk, illetve a ráadás bor is kellemes meglepetés volt. Ami viszont nagyon nem tetszett az Kertész Zoltán volt. Ilyen beképzelt és nagyképű embert is rég láttunk, nagyon unszimpatikus volt és unalmas volt hallgatni saját maga fényezését. Kertész urat nem, de a borait egy kóstolón mindenképp csak ajánlani tudom.