Szilvás mille feuille

Gyorsan elkészíthető és mutatós desszert. Nem kell megijedni a nevétől, gyakorlatilag leveles tészta szilva szósszal és vaníliás tejszínhabbal.

  • 1szilvás mille feuille2 db. szilva
  • 50+30 g. porcukor
  • 50 ml. vörösbor
  • 1 szegfüszeg
  • 1/2 fahéjrúd
  • 2 kardamon
  • 1/2 csillagánizs
  • citrom
  • 1 zacskó habtejszín
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 csomag mirelit leveles tészta

 

Szilvaszósz:

  1. 50 g. cukrot karamellizálunk
  2. hozzáadjuk az összes fűszert, a szilvát és egy fél citrom héját
  3. fél perc után mehet bele a vörösbor
  4. a szilvát csak addig főzzük, hogy még legyen tartása, különben nem fogja megtartani a többi szintet. Ha még nem elég sűrű, akkor szedjük ki és folytassuk a sűrítést

Tészta:

  1. a hűtőpultos, leveles tészta lapok erre nem nagyon alkamlasak mert nagyon szétesnek. Ezért inkább válasszuk a mierlit pultos változatot. Amikor kiolvadt 3-4 mm. vastagra nyújtjuk és 5x2 centis darabokra vágjuk
  2. a sütő legyen 180 fokra előmelegítve. Két részletben süssük. Az első 2/3-os résznél tegyünk alá-fölé sütőpapírt és fedjük le egy másik tepsivel, mert nem kell, hogy megdagadjon. 15-20 percig süssük, aztán csere. Most a maradék 1/3 megy be és nem kell lefedni. Ezt a részt is megsütjük

Tejszín:

  1. A habtejszínt felverjük kemény habbá
  2. Hozzáadunk 30 g. cukrot és a kikapart vaníliát

szilvás mille feuille

szilvás mille feuille

szilvás mille feuille

szilvás mille feuille

szilvás mille feuille