Szilvás mille feuille
Gyorsan elkészíthető és mutatós desszert. Nem kell megijedni a nevétől, gyakorlatilag leveles tészta szilva szósszal és vaníliás tejszínhabbal.
- 12 db. szilva
- 50+30 g. porcukor
- 50 ml. vörösbor
- 1 szegfüszeg
- 1/2 fahéjrúd
- 2 kardamon
- 1/2 csillagánizs
- citrom
- 1 zacskó habtejszín
- 1/2 vaníliarúd
- 1 csomag mirelit leveles tészta
Szilvaszósz:
- 50 g. cukrot karamellizálunk
- hozzáadjuk az összes fűszert, a szilvát és egy fél citrom héját
- fél perc után mehet bele a vörösbor
- a szilvát csak addig főzzük, hogy még legyen tartása, különben nem fogja megtartani a többi szintet. Ha még nem elég sűrű, akkor szedjük ki és folytassuk a sűrítést
Tészta:
- a hűtőpultos, leveles tészta lapok erre nem nagyon alkamlasak mert nagyon szétesnek. Ezért inkább válasszuk a mierlit pultos változatot. Amikor kiolvadt 3-4 mm. vastagra nyújtjuk és 5x2 centis darabokra vágjuk
- a sütő legyen 180 fokra előmelegítve. Két részletben süssük. Az első 2/3-os résznél tegyünk alá-fölé sütőpapírt és fedjük le egy másik tepsivel, mert nem kell, hogy megdagadjon. 15-20 percig süssük, aztán csere. Most a maradék 1/3 megy be és nem kell lefedni. Ezt a részt is megsütjük
Tejszín:
- A habtejszínt felverjük kemény habbá
- Hozzáadunk 30 g. cukrot és a kikapart vaníliát
Szólj hozzá!