Sertésszűz érmék spenótos raviolival, bazsalikomolajjal

Spenótos ravioli, juhtúróval:IMG_0245.jpg

A raviolihoz előkészítjük a tésztát. Az alap recept 300g lisztet, 2 egész tojást, 1 tojás sárgáját és egy csipet sót tartalmaz. A lisztből csináljunk egy kis vulkánt építünk és a közepébe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót. A masszát addig gyúrjuk, amíg teljesen egyenletes, kicsit kemény tésztát kapunk. Ha ez megvan fóliába csavarjuk és a hűtőben min. 30 percig pihentetjük, ahol majd kicsit megpuhul.

Spenótos töltelék:

  • 250g friss spenót
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100g juhtúró
  1. A spenótot a vajon a felaprított fokhagymával együtt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk
  2. A fonnyadt spenótot durvára vágjuk és a túróval elkeverjük
  3. A tésztát nyújtógéppel kinyújtjuk. Ha van hozzá ravioli készítő elemünk, akkor könnyű dolgunk van. Ha kézi formánk van, akkor azzal, ha nincs akkor akár pogácsa szaggatóval nekünk tetsző formájú és méretű batyukat készítünk. Hogy jobban összeragadjanak, egy kis felvert tojás segíthet
  4. Lobogó, sós vízben addig főzzük a őket, amíg fel nem jönnek a víz tetjére
  5. Ehhez az ételhez én a megfőtt tésztát zsályás vajon kicsit megpirítottam, ami nagyon jót tett neki

Bazsalikomolaj:

  • olivaolaj
  • csipet aprított friss chili és fokhagyma, só
  • egy marék bazsalikom
  1. Mindent belerakunk egy mozsárba és igyekszünk minél folyékonyabbá zúzni


Baconos sertésszűz érmék:

  • 300g sertésszűz, szép vastag minyonokra vágva
  • bacon
  1. A sertésszüzet borssal megszórjuk, baconbe csavarjuk
  2. Forró oliva olajon minden oldalán szépen megpirítjuk. Vigyázzunk, ne süssük túl! Ha már kicsit visszarúg, akkor vegyük ki a serpenyőből és min. 3 percig pihentessük

Sertésszűz érmék spenótos raviolival, bazsalikomolajjal

Sertésszűz érmék spenótos raviolival, bazsalikomolajjal

Sertésszűz érmék spenótos raviolival, bazsalikomolajjal