Roston sült csirke, gyümölcsös uborka tatár, burgonya lepény

Roston sült csirke, gyümölcsös uborka tatár, burgonya lepény

  • 2 egész csirkecomb, kifilézve
  • 1 paradicsom
  • 1/2 uborka
  • sárgadinnye
  • friss mentalevél
  • pár csepp citromlé
  • 300 g. burgonya
  • 60g. liszt
  • 2 diónyi vaj
  • fél csomag sütőpor

 

  1. A krumplit tegyük fel héjastól főni sós vízben, a csirkecombokat vágjuk ketté alsó és felső részre és filézzük ki.
  2. Amíg a krumpli fő, csináljuk meg a salátát.
    1. Az uborkát hámozzuk meg, majd lehetőleg egyforma kis kockákat vágjunk belőle.
    2. A paradicsomból csak a húsa fog kelleni. Vágjuk akkora karikára mint az uborkát, vágjuk körbe a húst a héj mentén és a belső felén. Így gyakorlatilag paradicsomhús csíkokat kapunk... Ezeket aztán már könnyen felkockázhatjuk akkorára, mint az uborkát.
    3. A sárgadinnyéből is ugyanakkora kockákat vágunk ki, kb. annyi legyen, mint a paradicsom mennyiségének a fele.
    4. Az egészet óvatosan keverjük össze az apróra vágott mentával, pár csepp citromlével. Sózzuk, borsozzuk és tegyük egy kis szűrőbe, hogy le tudjon csöpögni a leve.
  3. A megfőtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és tetszőleges formákat vágunk belőle.
  4. Egy vas serpenyőben a tetszőlegesen fűszerezett csirkecombot megsütjük. Piros paprikát, oregánót, chilit, bazsalikomot, sót, borsot szórunk rá. Meglocsoljuk oliva olajjal, jó alaposan bedörzsöljük vele és a forró serpenyőben néhány perc alatt megsütjük.
  5. A húst eltesszük pihenni. A kivágott tésztákat pár csepp olajon megpirítjuk.

 

 

Roston sült csirke, gyümölcsös uborka tatár, burgonya lepény

Roston sült csirke, gyümölcsös uborka tatár, burgonya lepény

Roston sült csirke, gyümölcsös uborka tatár, burgonya lepény