Roston sült csirke, gyümölcsös uborka tatár, burgonya lepény
- 2 egész csirkecomb, kifilézve
- 1 paradicsom
- 1/2 uborka
- sárgadinnye
- friss mentalevél
- pár csepp citromlé
- 300 g. burgonya
- 60g. liszt
- 2 diónyi vaj
- fél csomag sütőpor
- A krumplit tegyük fel héjastól főni sós vízben, a csirkecombokat vágjuk ketté alsó és felső részre és filézzük ki.
- Amíg a krumpli fő, csináljuk meg a salátát.
- Az uborkát hámozzuk meg, majd lehetőleg egyforma kis kockákat vágjunk belőle.
- A paradicsomból csak a húsa fog kelleni. Vágjuk akkora karikára mint az uborkát, vágjuk körbe a húst a héj mentén és a belső felén. Így gyakorlatilag paradicsomhús csíkokat kapunk... Ezeket aztán már könnyen felkockázhatjuk akkorára, mint az uborkát.
- A sárgadinnyéből is ugyanakkora kockákat vágunk ki, kb. annyi legyen, mint a paradicsom mennyiségének a fele.
- Az egészet óvatosan keverjük össze az apróra vágott mentával, pár csepp citromlével. Sózzuk, borsozzuk és tegyük egy kis szűrőbe, hogy le tudjon csöpögni a leve.
- A megfőtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és tetszőleges formákat vágunk belőle.
- Egy vas serpenyőben a tetszőlegesen fűszerezett csirkecombot megsütjük. Piros paprikát, oregánót, chilit, bazsalikomot, sót, borsot szórunk rá. Meglocsoljuk oliva olajjal, jó alaposan bedörzsöljük vele és a forró serpenyőben néhány perc alatt megsütjük.
- A húst eltesszük pihenni. A kivágott tésztákat pár csepp olajon megpirítjuk.
Szólj hozzá!