Szalonnába göngyölt sertésszűz, bazsalikomos, tejszínes aszalt paradicsommal

  • 250 g. füstölt baconSzalonnába göngyölt sertésszűz, bazsalikomos, tejszínes aszalt paradicsommal
  • 1 rúd sertésszűz
  • 1 marék friss bazsalikom, felaprítva
  • 10 db olajban eltett aszalt paradicsom átmosva, csíkokra vágva + 2 kanál az olajból
  • 200 g. tejszín
  • fél dl. fehérbor
  • 2 gerezd passzírozott fokhagyma
  • 30 g. vaj

A hús:

  1. Egy órával sütés előtt vegyük ki a megtisztított húst a hűtőből.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A húst tekerjük körbe jó szorosan a baconnel.
  3. Forró serpenyőben, közepes lángon, kevés olajon pirítsuk körbe a szalonnás húst.
  4. A hús vastagságától függően 8-10 percig tegyük a sütőbe a húst.

A szósz:

  1. 2 evőkanál paradicsomos olajon kicsit futtassuk meg a fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a fehérbort és várjuk meg míg nagy része elpárolog.
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, a bazsalikomot és a paradicsomot. Kb. 2/3-ára besűrítjük.
  4. A tűzről levélve adjuk hozzá a vajat és sóval, borssal ízesítsük.

Szalonnába göngyölt sertésszűz, bazsalikomos, tejszínes aszalt paradicsommal

Szalonnába göngyölt sertésszűz, bazsalikomos, tejszínes aszalt paradicsommal

Szalonnába göngyölt sertésszűz, bazsalikomos, tejszínes aszalt paradicsommal