Szalonnába göngyölt sertésszűz, bazsalikomos, tejszínes aszalt paradicsommal
- 250 g. füstölt bacon
- 1 rúd sertésszűz
- 1 marék friss bazsalikom, felaprítva
- 10 db olajban eltett aszalt paradicsom átmosva, csíkokra vágva + 2 kanál az olajból
- 200 g. tejszín
- fél dl. fehérbor
- 2 gerezd passzírozott fokhagyma
- 30 g. vaj
A hús:
- Egy órával sütés előtt vegyük ki a megtisztított húst a hűtőből.
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A húst tekerjük körbe jó szorosan a baconnel.
- Forró serpenyőben, közepes lángon, kevés olajon pirítsuk körbe a szalonnás húst.
- A hús vastagságától függően 8-10 percig tegyük a sütőbe a húst.
A szósz:
- 2 evőkanál paradicsomos olajon kicsit futtassuk meg a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a fehérbort és várjuk meg míg nagy része elpárolog.
- Adjuk hozzá a tejszínt, a bazsalikomot és a paradicsomot. Kb. 2/3-ára besűrítjük.
- A tűzről levélve adjuk hozzá a vajat és sóval, borssal ízesítsük.
Szólj hozzá!