Babgulyás
Van-e jobb egy forró gulyás levesnél? Talán egy forró bableves… Akkor már miért ne keverjük a kettőt, ha az alapjuk ugyan az?
- 25 dkg. marhanyak felkockázva
- 125 g. száraz bab, előző este beáztatva
- 2 babérlevél
- 1 kisebb paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 evőkanál csípős pirospaprika
- tejföl
- 1-1 fehér és sárgarépa felkockázva
- majoranna
- A hagymát és a fokhagymát zsíron megpároljuk.
- Hozzáadjuk a húst és minden oldalát fehéredésig pirítjuk.
- Lehúzzuk a lábast a tűzől, megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre és felöntjük bőven vízzel.
- Amikor a víz felfort hozzáadjuk a babot. Hideg vízbe ne tegyük bele mert akkor lassabban puhul. Mehet bele a só, bors, babérlevél, majoranna. Lefedjük és takarékon puhára főzzük a húst.
- Mehetnek bele a zöldségek, amikor azok megpuhultak kést vagyunk.
- Tálaláskor tejföllel és frissen aprított petrezselyem zölddel tálaljuk.
Szólj hozzá!