Babgulyás

Van-e jobb egy forró gulyás levesnél? Talán egy forró bableves… Akkor már miért ne keverjük a kettőt, ha az alapjuk ugyan az?

Babgulyás

  • 25 dkg. marhanyak felkockázva
  • 125 g. száraz bab, előző este beáztatva
  • 2 babérlevél
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős pirospaprika
  • tejföl
  • 1-1 fehér és sárgarépa felkockázva
  • majoranna

 

  1. A hagymát és a fokhagymát zsíron megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a húst és minden oldalát fehéredésig pirítjuk.
  3. Lehúzzuk a lábast a tűzől, megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre és felöntjük bőven vízzel.
  4. Amikor a víz felfort hozzáadjuk a babot. Hideg vízbe ne tegyük bele mert akkor lassabban puhul. Mehet bele a só, bors, babérlevél, majoranna. Lefedjük és takarékon puhára főzzük a húst.
  5. Mehetnek bele a zöldségek, amikor azok megpuhultak kést vagyunk.
  6. Tálaláskor tejföllel és frissen aprított petrezselyem zölddel tálaljuk.

Babgulyás

Babgulyás

Babgulyás