Paradicsomos penne, tenger gyümölcseivel
- 2 marék garnéla (lehetőleg páncéllal)
- 5-6 fekete kagyló
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl. fehérbor
- 1 marék koktél paradicsom
- 2 dl. házi passzírozott paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- parmezán sajt
- egy fél chili
- 1 kiskanál kapribogyó
- szardellafilé
- 120 g. penne
- Magas falú serpenyőben fél deci vizet, a fehérbort, egy gerezd zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyem harmadát felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a tenger gyümölcseit, lefedjük és két percig főzzük. Ezek után kiszedjük őket egy tálba, a folyadékot a tűzön hagyjuk és felére forraljuk. Amikor beforraltuk ráöntjük a tenger gyümölcseire, így még párolódik egy kicsit...
- Forrásban lévő vízbe tesszük a penne tésztát. Ameddig fő, elkészítjük a szószt.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzre, olivaolajon megfuttatjuk az apróra vágott chilit, a passzírozott fokhagymát, a felaprított kapribogyót és szardellafilét. Amikor már jó az illata felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá 5 evőkanállal a tenger gyümölcsei főzőlevéből.
- Nagy lángon elfőzzük a nagyját, aztán hozzáadjunk a rákot, a kagylót és a félbevágott koktélparadicsomot. Megszórjuk a maradék petrezselyem felével, a másik felét is felvágjuk, az jó lesz díszítésnek. Két-három perc alatt összeérnek az ízek, addigra a tészta is kész, szóval kóstolunk, sózunk borsozunk, hozzáadjuk a tésztát és tálalunk.
Szólj hozzá!