Pavillon de Paris

Régóta szerettünk volna eljutni a Pavillon de Paris-ba, csak számunkra annyira eldugott helyen van, hogy mindig inkább egy könnyebben megközelíthető éttermet választottunk. Ezt most már kicsit bánjuk, mert a környezet, a kiszolgálás, és az ételsor is sokkal jobb volt, mint vártuk.

Kávés libamáj mousse

Étvágykeltő falatka friss, házi kenyérrel. Habkönnyű, finom libamáj, a kávé csak egy sejtés a háttérben, de ha figyelünk, ott van. Sajnos a kenyérhez ennyi máj kevés, dupla ennyi libamáj lett volna az ideális. Én a sima koktél paraicsomot kicsit unalmasnak érzem ide, egy csipet meleg, szárított paradicsom forgács édessége jobban passzolt volna szerintem. 3,5/5

Kávés libamáj mousse

Céklás lazactatár

A cékla nem mint ízfkozó, csak mint színezék jelenik meg a lazacon. Én ezt nem bánom egyáltalán, nekem nem hiányzott. A tatár egyébként kifejezetten friss, minimális fűszerezéssel, teljesen jó. A citrom díszítés nem praktikus, mert nem lehet a kaviárra és a halra facsarni belőle. Ha rányomunk villával szétkenünk mindent és a szemünke is fröcsköl, nincs rá jó megoldás. A három friss uborka is elég szerencsétlen, a répás roládot kellett volna inkább kicsit tovább variálni szerintem. A tojás markáns, jellegzetes, karakteres. A hideg zöldségekkel a langyos tojás nem működik, a lazacnak elnyomja az ízét, ha túlzásba visszük. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a tatár és a tojás között, de ha megvan, akkor rendben van. Szóval alapvetően jó az irány, de még kicsit lehetett volna finomítani rajta. 3,5/5

Céklás lazactatár

Borjúszűz, lestyán, gnocchi

A szűz tökéletesen lett elkészítve. Rószaszín, szaftos, vajpuha. A gnocchi szintén tökéletes. Kicsit sósabb talán mint várnánk, de ez a hússal nagyon passzol. Szerenécsre a pirítást se aprózták el, nagyon kell is neki, mégjobban kiemeli az ízeket. A fűszerzés rendben van, minden alapanyagot hagynak érvényesülni, de ha már lestyános kéne hogy legyen a fogás, akkor kicsit használhatták volna bátrabban is. 4,5/5

Borjúszűz, lestyán, gnocchi

Tonkababos csokoládétorta, mangókrém

A csokitorta inkább egy csoki krém. Csodásan lágy, extra csokis, egyszerűen tökéletes. Mangó + csoki = csodás páros. A savanykás gyümölcs a kesernyés csoki ízét mégjobban kiemeli és fordítva. A pár szem ribizli pedig egy-egy ízbomba, ami ugrásra készen tartja az ízlelő bimbókat. 5/5

Tonkababos csokoládétorta, mangókrém