Gyöngytyúk, szárított paradicsomos, babos spenót salátával
Gyöngytyúk:
- 1 gyöngytyúk
- fél citrom
- 1 evőkanál vaj, kacsazsír
- 3-4 ág kakukkfű
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a gyöngytyúkot kívül-belül jól mossuk át, töröljük szárazra, majd dörzsöljük be sóval, borssal
- A hasüregbe tegyük bele a fél citromot és a fűszereket
- Tűzálló tálba tegyünk egy kanál kacsazsírt és 1 kanál vajat. Tegyük bele a tyúkot is és toljuk be a sütőbe
- A tyúk méretétől függően addig süssük, amíg jó ropogós nem lesz, közben sűrűn locsolgassuk az alatta keletkező zsírral
Saláta:
- 100g konzerv fehér bab
- 50g szárított paradicsom
- 150g friss spenótlevél
- Mindent tegyünk egy nagy tábla és olivaolajjal, kis sóval, borssal, pár csepp citromlével forgassuk össze
Szólj hozzá!