Gyöngytyúk, szárított paradicsomos, babos spenót salátával

Gyöngytyúk:

  • 1 gyöngytyúk
  • fél citromGyöngytyúk, szárított paradicsomos, babos spenót salátával
  • 1 evőkanál vaj, kacsazsír
  • 3-4 ág kakukkfű
  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a gyöngytyúkot kívül-belül jól mossuk át, töröljük szárazra, majd dörzsöljük be sóval, borssal
  2. A hasüregbe tegyük bele a fél citromot és a fűszereket
  3. Tűzálló tálba tegyünk egy kanál kacsazsírt és 1 kanál vajat. Tegyük bele a tyúkot is és toljuk be a sütőbe
  4. A tyúk méretétől függően addig süssük, amíg jó ropogós nem lesz, közben sűrűn locsolgassuk az alatta keletkező zsírral

Saláta:

  • 100g konzerv fehér bab
  • 50g szárított paradicsom
  • 150g friss spenótlevél
  1. Mindent tegyünk egy nagy tábla és olivaolajjal, kis sóval, borssal, pár csepp citromlével forgassuk össze

Gyöngytyúk, szárított paradicsomos, babos spenót salátával

Gyöngytyúk, szárított paradicsomos, babos spenót salátával

Gyöngytyúk, szárított paradicsomos, babos spenót salátával