Gőzölt csuka spenótos burgonyagombócokkal

Hozzávalók:

Gőzölt csuka spenótos burgonyagombócokkal

  • 1 szép csuka
  • 200g mosott spenót
  • egy kis tejszín
  • 350g burgonya
  • 100g liszt
  • 1/2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30g vaj

  1. Megpucoljuk, kifilézzük és megnyúzzuk a csukát
  2. Felteszünk egy nagy fazék vizet, megsózzuk sót
  3. A krumplit megmossuk és fedő alatt, héjastól megfőzzük
  4. Amíg a krumpli megfő elkészítjük a spenótot. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, aztán kicsit megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát
  5. Mehet a serpenyőbe a spenót, sózzuk, borsozzuk és addig forgatunk benne, amíg az össze nem esik
  6. A spenót 3/4-ét félretesszük, a többit egy kevés tejszínnel simára turmixoljuk
  7. Amikor a krumpli puha, kivesszük a vízből, hideg víz alatt lehűtjük annyira, hogy meg tudjuk pucolni. Felteszünk egy újabb adag sós vizet forrni. A krumplit nyomóval összetörjük és megvárjuk, amíg annyira kihűl, hogy a tojás hozzáadhassuk
  8. A kihűlt krumplit fűszerezzük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Innentől a liszttel úgy kel játszanunk, hogy a végeredmény egy puha, nem ragadós tészta legyen. Amikor a tészta megfelelő több kis kukacot tekerünk belőle, és centi széles gnocchi gombócokat vágunk belőle
  9. A gombócokat a sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére
  10. Egy fém tésztaszűrőt kicsit megolajozunk, beletesszük a feldarabolt, fűszerezett csuka filét és a forró víz fölé helyezzük (vigyázzunk, ne érjen bele a vízbe!), lefedjük. A hal vastagságától függően 4-5 percig gőzöljük a halat.

Gőzölt csuka spenótos burgonyagombócokkal

Gőzölt csuka spenótos burgonyagombócokkal

Gőzölt csuka spenótos burgonyagombócokkal