Tárkonyos gombaleves
Hozzávalók:
- 300 g csiperke gomba apróra vágva
- 1 gomba felkarikázva
- 1 marék friss tárkony
- 0,5 dl tejszín
- 50 g vaj
- 1 szál újhagyma apróra vágva
- 0,5 dl fehérbor
- A hagymát a vajon megpároljuk
- Rádobjuk a gombát, felöntjük a borral, amit gyorsan elfőzünk
- Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzunk, a tárkonyt spárgával összekötve beledobjuk és addig főzzük, ameddig a gomba megpuhul
- A felkarikázott gombát egy kis vajon nagy lángon megpirítjuk
- Kivesszük a tárkonyt, felöntjük a tejszínnel, összeturmixoljuk
- Egy kis apróra vágott tárkonnyal megszórva, a pirított gombával tálaljuk
Szólj hozzá!