Tárkonyos gombaleves

Hozzávalók:Tárkonyos gombaleves

  • 300 g csiperke gomba apróra vágva
  • 1 gomba felkarikázva
  • 1 marék friss tárkony
  • 0,5 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 0,5 dl fehérbor
  1. A hagymát a vajon megpároljuk
  2. Rádobjuk a gombát, felöntjük a borral, amit gyorsan elfőzünk
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzunk, a tárkonyt spárgával összekötve beledobjuk és addig főzzük, ameddig a gomba megpuhul
  4. A felkarikázott gombát egy kis vajon nagy lángon megpirítjuk
  5. Kivesszük a tárkonyt, felöntjük a tejszínnel, összeturmixoljuk
  6. Egy kis apróra vágott tárkonnyal megszórva, a pirított gombával tálaljuk

    Tárkonyos gombaleves