Kápia, cékla, padlizsánkrém, pulykamell, bacon chips

  • 1 közepes padlizsánKápia, cékla, padlizsánkrém, pulykamell, bacon chips
  • 2 szelet bacon
  • 30 dkg. pulykamell
  • 3 kisebb cékla
  • 1 kis cukkini
  • 0,5 dl. fehérbor
  • 0,5 dl. csirke alaplé
  • 2+1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • egy kis fej hagyma fele felaprítva
  • 50 g. vaj
  • 2 kápia paprika félbe vágva

Cékla:

  1. Tegyük fel a megmosott céklákat sós fízben főni. Méretüktől függően kb. 20-30 percig főzzük. Ne főzzük szét, maradjon roppanós.
  2. Vegyük ki a vízből, pucoljuk meg.

Pulykamell:

  1. A pulykamellet kicsit betettem a fagyasztóba. Így keményebb lett a szerkezete és sokkal jobban formázható, vágható. Amikor kicsit már merev vágjunk belőle téglalap alakú darabokat.
  2. Forró serpenyőben hevítsünk egy kis olajat, tegyük rá a pulykamellet és nagy lángon pirítsunk mind a 6 oldalára kérget. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Dobjunk rá egy kis vajat, olvasszuk fel. A 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük be vastagságától függően 3-5 percig, közben percenként locsoljuk meg a vajjal.

Padlizsánkrém, bacon chips:

  1. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük be a bacont és a padlizsánt. A bacon chipshez egy serpenyőre tegyünk sütőpapírt, arra a bacont, majd a sütőpapírral fedjük is le. Erre a becsomagolt sütőpapírra tegyük rá a félbevágott, megsózott padlizsánt. A bacon így lelapítva nem kunkorodik fel. A padlizsánnak kb. 30 perc kell, a bacon félidőben vegyük ki alóla, csomagoljuk ki és tegyük félre.
  2. A megsült padlizsánhoz dobjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk össze egy kis olivaolajjal.

Fokhagymás, fehérboros mártás:

  1. A mártáshoz olivaolajon pároljuk meg a hagymákat.
  2. Öntsük bele a bort, pároljuk a felére.
  3. Adjuk hozzá az alaplevet és redukáljuk a folyadékot a negyedére.
  4. Szűrjük le a hagymákat és a levet tegyük vissza a tűzre. Adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk. Amikor a vaj felolvadt kész is.

Cukkini:

  1. Krumplipucolóval csináljunk pár csíkot a cukkiniból. Tegyük egy edénybe és forró vízzel öntsük le. 30 másodperc után vegyük ki és tegyük törlőkendőre.

Kápia:

  1. A kápiát vágjuk élbe és forró serpenyőben minimális olajon, kis sóval pirítsuk meg mindkét oldalát.

 

Tálalás:

A cukkinit csavarjuk az ujjunk köré, tegyük a tányérra és nyomjunk tele padlizsánkrémmel. A céklát felbe/harmadába vágva tegyük mellé. A paprikára fektessük rá a pulykamellet és vágjuk körbe. A kivágott kápiák szendvicsében tálaljuk a húst. Adjunk mellé egy bacon chipset és a tányérra csepegtessünk a szószból is.

Kápia, cékla, padlizsánkrém, pulykamell, bacon chips

Kápia, cékla, padlizsánkrém, pulykamell, bacon chips

Kápia, cékla, padlizsánkrém, pulykamell, bacon chips

Kápia, cékla, padlizsánkrém, pulykamell, bacon chips