Penne chilis, mascarponés paradicsom szósszal, feketekagylóval
A kagyló elkészítése:
- 10-12 szép nagy feketekagyló
- 1 dl. fehérbor
- 30 g. vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- fél marék petrezselyem
- 3-4 szál kapor
- Jó nagy falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amihez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, egy kis vizet és a feketekagylót
- A serpenyőt lefedve pár perc alatt kinyílnak a kagylók, amelyik nem nyílik ki, azt dobjuk ki
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g. olasz tészta
- 2,5 dl. házi paradicsom szósz
- friss chili ízlés szerint, apróra vágva
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- A tésztát feltesszük sós vízben főni, figyeljünk, hogy al dentére főzzük
- Közben egy magas falú serpenyőben felteszünk egy kis olivaolajat, amibe miután felmelegedett belepasszírozzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a chilit. Kicsit pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a paradicsomot
- Amikor már rotyog, hozzáadjuk a mascarponét, amit jól elkeverünk benne
- Hozzáadjuk a kagylót és 1 percig együtt főzzük a paradicsomszósszal
- Kivesszük a kagylót, beletesszük a tésztát, jól összeforgatjuk
- A tésztát a kagylóval megpakolva, oliva olajjal meglocsolva tálaljuk
Szólj hozzá!