Penne chilis, mascarponés paradicsom szósszal, feketekagylóval

A kagyló elkészítése:Penne chilis, mascarponés paradicsom szósszal, feketekagylóval

  • 10-12 szép nagy feketekagyló
  • 1 dl. fehérbor
  • 30 g. vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél marék petrezselyem
  • 3-4 szál kapor

  1. Jó nagy falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amihez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, egy kis vizet és a feketekagylót
  2. A serpenyőt lefedve pár perc alatt kinyílnak a kagylók, amelyik nem nyílik ki, azt dobjuk ki

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g. olasz tészta
  • 2,5 dl. házi paradicsom szósz
  • friss chili ízlés szerint, apróra vágva
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 gerezd fokhagyma

  1.  A tésztát feltesszük sós vízben főni, figyeljünk, hogy al dentére főzzük
  2. Közben egy magas falú serpenyőben felteszünk egy kis olivaolajat, amibe miután felmelegedett belepasszírozzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a chilit. Kicsit pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a paradicsomot
  3. Amikor már rotyog, hozzáadjuk a mascarponét, amit jól elkeverünk benne
  4. Hozzáadjuk a kagylót és 1 percig együtt főzzük a paradicsomszósszal
  5. Kivesszük a kagylót, beletesszük a tésztát, jól összeforgatjuk
  6. A tésztát a kagylóval megpakolva, oliva olajjal meglocsolva tálaljuk

Penne chilis, mascarponés paradicsom szósszal, feketekagylóval

Penne chilis, mascarponés paradicsom szósszal, feketekagylóval