Újhagymás pirított laskagomba, baconban sült mozzarellával, rókagombával
Egy rossz éttermi élmény után határoztam el, hogy megcsinálom ezt az ételt, mert ilyen alapanyagokból egy csodálatos ételt lehet csinálni. Az én verziómban kapott az étel egy kis rókagombát is, illetve kalácson tálalom. Reggelire vagy meleg előételnek is kiváló.
- 150 g. laskagomba nagyobb darabokra vágva
- 100 g. rókagomba
- 50 g. francia vaj
- egy löttyintésnyi fehérbor
- 2 szál újhagyma
- friss kalács, megpirítva
- 1 marék friss petrezselyem apróra vágva
- 1 szál kakukkfű
- 1 gombóc bivalymozzarella
- 2 szelet bacon
A gombás pirítós:
- Olivaolajon megpirítom a hagymát és a gombát.
- Jöhet hozzá a fehérbor, amit elpárolok.
- Mehet bele a vaj, só, bors. Ne főzzük szét a gombát, néhány perc és kész.
- Szórjuk meg a friss petrezselyemmel. A kalácsra tegyünk a gombából ízlés szerint és a végén locsoljuk meg a vajas szósszal.
A mozzarellás pirítós:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokon, grill fokozaton. Vágjuk félbe a mozzarella gombócokat és tekerjük körbe őket 1-1 szelet banonnal.
- Kicsit olívaolajjal kenjünk ki egy kis porcelán tálat és tegyük bele a sajtot.
- Addig süssük amíg a sajt megolvad, kicsit megpirul és a bacon jó ropogósra sül.
- Pirítósra halmozva tálaljuk.
Szólj hozzá!