Fekete tortellini, lazaccal töltve

IMG_0521.jpg

Ez egy igazán különleges kinézetű étel, amihez tényleg csak azok kezdjenek hozzá, akiknek van pár órájuk pepecselni (vagy segítségük, ami lényegesen felgyorsíthatja a folyamatokat). Nem érdemes 1 adagot készíteni belőle, 2-3 adagot célszerű és a többit lefagyasztani.

Először készítsük el a tésztát, majd amikor elég homogén az állaga, fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben egy órát:

  • 200 g. liszt
  • 50 g. rétesliszt
  • 1 csomag (4 g.) tintahal tinta
  • 25 g. víz
  • 25 g. olaj
  • 2 egész tojás

Amíg a tészta pihen, keverjük ki a tölteléket:

  • 250 g. friss lazacfilé apróra vágva
  • 30 g. fehér kenyérbél apróra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 szál bazsalikom
  • 0,5 dl. fehérbor
  • 1 tojás
  1. Olivaolajon pirítsuk meg a hagymát.
  2. Mehet bele a lazac és 3-4 percig  pirítsuk nagy lángon (piruljon, ne főjön!)
  3. Adjuk hozzá a bort, 1 percig főzzük. Adjuk hozzá a kenyeret, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Pár percig főzzük, aztán az egészet turmixoljuk össze.
  4. Tegyük a hűtőbe, ameddig kinyújtjuk a tésztát.
  5. Amikor kivesszük a hűtőből, üssük még hozzá a tojást és ha kell akkor fűszerezzünk még rajta kicsit.

Amikor a tésztát kivesszük a hűtőből, tésztanyújtó gépen nyújtsuk ki a legvékonyabb fokozatra. Ekkor lisztes felületen, pogácsaszaggatóval készítsük kis köröket belőle és 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozzunk a közepükre. Formázzunk belőle tortelliniket és tegyük őket félre lisztes felületen, ameddig ki nem főzzük őket. Én 7-7 darabot számoltam személyenként, amit forró, sós vízben főztem ki (2 perc). A többi tortellinit bezacskóztam és lefagyasztottam.

Ha nem csináltunk még tortellinit itt egy videó, hogyan kell formázni.

A tortellinit főzés után már tetszés szerint tálalhatjuk. Tejszínes szósszal, vajon pirítva, brokkolikrémmel, bármivel érdemes próbálkozni.

Fekete torellini, lazaccal töltve

Fekete torellini, lazaccal töltve

Fekete torellini, lazaccal töltve

Fekete torellini, lazaccal töltve