Garibaldi Borvacsora 2013.11.07

Első borvacsorám a Garibaldiban és nehéz eldöntenem, lesz-e még... aludnom kell rá még párat. A hely nagyon modern, ami jó. Viszont nem éreztem kellemesnek az összhatást, egyáltalán nem éreztem jól magam ebben a környezetben. A kiszolgálás átlagos, nem tolakodó, hagyják a vendéget érvényesülni, ugyanakkor nem kell 20 percig lesni a pincéreket ha elfogyott a vizünk, ezzel nem volt gond. Viszont az egész vacsora alatt senki egy szót nem szólt hozzánk, se a borászat se a személyzet részéről, ami gáz! Amivel viszont nagy gond volt az az időzítés. 7 órára volt a vacsora meghirdetve, az első fogást 8-kor kaptuk meg. Ezalatt se egy vekni kenyeret, se egy pohár bort nem kaptunk, ami hatalmas figyelmetlenség. Ami pláne megmagyarázhatatlan, hogy a kenyerek ki voltak készítve, egyszerűen csak nem hozták ki őket. A másik problémám, hogy 1 dl. bor "jár". Ok, legyen egy deci, de (nemcsak) mi fél decit se kaptunk (gyors fejszámolással ha 1 üveg bor több mint 10 embernek elég akkor sehogy se jön ki az egy deci). Nem tudom ez kinek a döntése de szánalmas, a borászatnak teljesen mindegy, hogy bolti áron 1500 Ft-os borból 4 vagy 6 üveg fogy, az étterem meg azzal szerez törzsvendégeket ha elégedettek a vendégek. Egy borvacsorán az elégedettség egyenlő a borral, nem pedig csak a teli üvegek és az üres borospohár látványával. Összefoglalva a hely maga nekem nem jött be. A Juhász borok között volt olyan amit szerettem, ez a rész rendben volt. Az ételek is összességében rendben voltak, de a kevés kóstoló az egy órás várakozás összességében elgondolkodtat, érdemes-e a következő vacsorára is elmenni.

Hegyi sajt, tölgylevél saláta szőlővel keverve, mézes-rozmaringos dresszinggel és bodza lekvárral, árvácskával. Hozzá Juhász Egri Csillag 2011

Amit nagy hiányosságnak tartok, hogy a hegyi sajtról nem derül ki semmi információ. Bármilyen sajtról is van szó legalább a származási helyét illett volna feltüntetni, ha már a termelőt nem is. Így csak egy sima sajt marad, semmi kötődés, semmi személyesség. A szőlő hozzá telitalálat, bodza helyett áfonyalekvár jött, de ez is illett hozzá. Árvácska helyett más virágot kaptunk, de sebaj, így is nagyon dekoratív volt, ezzel nincs is semmi baj, viszont a bodzát hiányoltam mert az biztos jobban illett volna a virághoz. 3,5/5

A bor nem ízlett, értem én hogy az Egri Csillagnak mint "kategóriának" megvannak a maga kritériumai, de ennek inkább olyasmi érzése volt, mintha x fajta semmilyen fehérből próbálnánk egy iható bort csinálni, ami végül nem jött össze… 2,5/5

Hegyi sajt, tölgylevél saláta szőlővel keverve, mézes-rozmaringos dresszinggel és bodza lekvárral, árvácskával

Zöldalma és klementin zselé hawaii fekete sóval, sous vide békacomb grillen. Hozzá Juhász Muscat Ottonel 2013

A zöldalmás zselé a klementintől kicsit túl fanyarnak tűnt elsőre, viszont nagyon frissítő volt és összességében jól passzolt a békához. A békacomb tökéletesen lett elkészítve, omlós, szépen megpirult. Viszont ami nagyon különleges volt, az a só. Ne csak egy sima sós ízt képzeljünk itt el, hanem mintha ízesített só lenne, van egy kellemes sültes, húsos aromája, ami nagyon illik a békához.

A bor nagyon friss, klasszikus muskotályos jegyekkel. Nagyon friss, nagyon üdítő, igazi illatbomba, viszont ízben ez már nem nyilvánul meg. Ettől függetlenül jól behűtve ebben az ár/érték arányban ez egy jó bor. 3,5/5

Zöldalma és klementin zselé hawaii fekete sóval, sous vide békacomb grillen

Vaníliás vajastészta erdei gombával töltve, érlelt sonka, aszalt paradicsom lekvárral. Hozzá Juhász Gyöngybor 2013

A tálalás nem túl szép, vicces a 3 darab petrezselyem. A töltött tészta ontja magából az erdei gomba illatot. Alatta egy nagy adag paradicsom lekvár, ami arányaiban véve rengeteg, fele elég lett volna. A sonkánál ugyan azt hiányolom mint a sajtnál. Hogy ez honnan van és ott mit csinált fogalmunk sincs, de nem volt túl hosszan érlelve mert nem olvad el az ember szájában. A tippem, hogy sima zacskós feketeerdő sonka, ami nem rossz, csak többet vártam. 3,5/5

A bor nagyon friss, virágos, zöldalmás jegyekkel. Viszont különösebben nem fogott meg, semmi extra. 3/5

Vaníliás vajastészta erdei gombával töltve, érlelt sonka, aszalt paradicsom lekvárral

Rosé libamell török mogyorós-levendulás szamóca raguval, sült paszternák, gesztenye. Hozzá Juhász Rosé 2013

Ami óriási ötlet az a levendulás szamóca ragu. Ez is egy olyan párosítás, ami soha nem jutna eszembe, de nagyon működik. A mogyorót én nem értem benne, de hozzáteszem, hogy a mogyorót, diót salátában vagy ételben sose szerettem, nekem illik oda a keménysége miatt. A sült paszternák remek, a gesztenye isteni. A libamell jól lett elkészítve, viszont a minősége lehetett volna jobb is, mert voltak benne inas részek, amikkel nehéz volt megküzdeni. A ragu miatt 4/5

Remek a Pinot Noir rosé. Nagyon friss, kis szénsavval, hihetetlen üde és frissítő, kiváló bor. 4,5/5

Rosé libamell török mogyorós-levendulás szamóca raguval, sült paszternák, gesztenye

Házi buciban bivaly húspogácsa karamellizált hagymával, kolbász morzsával kétszer sült karika burgonyával. Hozzá Juhász Paptag Vörös 2009

Nagyszerű hamburger. A hús lédús, kívül szépen megpirult, belül rózsaszín, tökéletes. A burgonya tökéletes, a kolbász is rendeben van. A karamellizált hagyma tökéletes kísérő. Ha a "hétköznapi" hamburger is ilyen finom a bisztróban, akkor érdemes eljönni és kipróbálni. 5/5

Szép, érett vörösbor. Sötét szín és aszalt gyümölcsös íz. Finom és a hamburgerhez is illik. 4/5

Házi buciban bivaly húspogácsa karamellizált hagymával, kolbász morzsával kétszer sült karika burgonyával

Lady Levander bonbon dohányos cseresznyés ízesítéssel. Hozzá Juhász Gesztenyés 2009

Egy szem bonbon, de nagyon finom. Megjött a kedvem a többi Lady Levander csokihoz, ki fogom őket próbálni. 5/5

Az előző vöröst erősen veri ez a mostani, nyilván ez az árán is látszik. Nagyon érettek a tanninok, elképesztően bársonyos, szépen lekerekített savakkal. Itt is jönnek az aszalt gyümölcsös illatok egy kis dohánnyal. 4,5/5

Lady Levander bonbon dohányos cseresznyés ízesítéssel