Tengeri sügér filé bundában, házi majonézes, újhagymás burgonyával

Tengeri sügér filé bundában, házi majonézes, újhagymás burgonyávalSikerült nagyon szép, friss tengeri sügérhez jutnom, ezért készült az étel ebből a halból. Hazafele egy szép WMF filézőkést is beszereztem, mert ez még hiányzott a kések közül. Eddig a sima szakácskéssel faragtam a halakat, ami ha a minőségben nem is jelentett nagy különbséget, de lassabban haladtam vele. Az új késsel kb. harmad annyi idő alatt végeztem a filézéssel, szóval aki teheti és sokat filézik, mindenképp szerezzen be egyet!

Bundás hal:

  • 4 szelet hal (friss halfilé, vagy kiolvasztott tilápia, tőkehal)
  • 1 tojás
  • 6-8 marék kukoricapehely, összetörve

A halat besózzuk, a tojás egy mély tálban villával felverjük, kevés sóval. A halat megmerítjük a tojásban, majd belenyomkodjuk a kukoricapehely törmelékbe. Tapadásmenetes serpenyőben pár evőkanál olajat felhevítünk, a halat mindkét oldalon megpirítjuk. (ha van bőrös fele, azzal kezdjük a sütést és lenyomjuk a serpenyő aljához, hogy ne kunkorodjon fel).

Majonézes, újhagymás burgonya

  • 2 tojásból házi majonéz
  • 2 nagy, héjában főtt burgonya
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 főtt tojás
  • 1,5 teáskanál porcukor
  • 3-4 szál újhagyma (ízlés szerint)

A jó kis házi majonézhez hozzákeverjük a porcukrot, az ecetet, az újhagymát és a tejfölt, hogy kicsit felhíguljon. Ha ez megvan, a tojást és a krumplit megpucoljuk és megvárjuk amíg kihűl. Amikor ez megtörtént hozzáadjuk a majonézes alaphoz és óvatosan, ne törjön szét a krumpli, összeforgatjuk.

Tengeri sügér filé bundában, házi majonézes, újhagymás burgonyával

Tengeri sügér filé bundában, házi majonézes, újhagymás burgonyával

Tengeri sügér filé bundában, házi majonézes, újhagymás burgonyával

Tengeri sügér filé bundában, házi majonézes, újhagymás burgonyával