Krumplifőzelék, vörösboros marhapörkölttel

Imádom a krumplifőzeléket, de szeretem feldobni egy kis plusz ízzel. Ez lehet akár egyszerű sült kolbász kockák, de mégis csak az az igazi, ha egy jó szaftos pörkölttel locsoljuk meg a tetejét.IMG_0209.jpg

Krumplifőzelék

  • 35dkg krumpli karikára vágva
  • 1 kis fej hagyma
  • pirospaprika (valaki tesz bele, valaki nem, ízlés dolga)
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál tejföl
  • pár csepp ecet
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál keményítő
  1. A hagymát megdinsztelem kevéske olajon, majd a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát
  2. Mehet bele a krumpli és annyi víz, hogy ellepje. Tegyük vissza a tűzre és tegyük bele a babért, majorannát
  3. Ne főzzük szét a krumplit! Amikor már puha, óvatosan keverjük bele a tejfölt és az ecetet
  4. A sűrítéshez a keményítőt oldjuk fel egy kevéske hideg vízben, majd óvatosan kevergessük el a krumplival amíg besűrűsödik

Marhapörkölt:

  • 30dkg marha lábszár apróra vágva
  • pirospaprika
  • közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paradicsom/paprika/erős paprika
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 csipet kömény
  1. Olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst. Fehéredésig pirítom minden oldalát
  2. Hozzáadom a pirospaprikát, fokhagymát, saját levén párolom. Amikor már majdnem kész, belerakom a zöldségeket. 5 perc múlva mehet bele a bor és a kömény. Addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha főzés közben elfőne a leve azt kis vízzel mindig pótolom

Krumplifőzelék, vörösboros marhapörkölttel

Krumplifőzelék, vörösboros marhapörkölttel

Krumplifőzelék, vörösboros marhapörkölttel