Sóskafőzelék főtt burgonyával, marhával

A főtt marhalábszárhoz 300g marhalábszárat, annyi alaplében, hogy ellepje addig főzök, amíg meg nem puhul. Amikor kész, vékony szeletekre vágva tálalom a sóska mellé.

Sóskafőzelék főtt burgonyával, marhával

A burgonyát 4-be vágom és sós vízben főzöm puhára. Kombinálhatjuk a sima krumplit édes burgonyával, az édesburgonya és a savanyás sóska jól összeillenek.

Sóskafőzelék:

  • 0,5 kg. sóska
  • 1 evőkanál vaj
  • cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • olaj
  • keményítő
  • tej
  1. A jól átmosott, vastag száraktól megtisztított sóskát durvára vágom, majd olajon megfonnyasztom
  2. Amikor összeesett kevés vízzel felöntöm és tovább párolom
  3. Hozzáadom a vajat, a tejfölt, majd simára turmixolom, a sűrűségét tejjel szabályozom
  4. Ízlés szerint sózom, borsozom, cukrozom, majd a keményítővel besűrítem

Sóskafőzelék főtt burgonyával, marhával

Sóskafőzelék főtt burgonyával, marhával