Sóskafőzelék főtt burgonyával, marhával
A főtt marhalábszárhoz 300g marhalábszárat, annyi alaplében, hogy ellepje addig főzök, amíg meg nem puhul. Amikor kész, vékony szeletekre vágva tálalom a sóska mellé.
A burgonyát 4-be vágom és sós vízben főzöm puhára. Kombinálhatjuk a sima krumplit édes burgonyával, az édesburgonya és a savanyás sóska jól összeillenek.
Sóskafőzelék:
- 0,5 kg. sóska
- 1 evőkanál vaj
- cukor
- 1 evőkanál tejföl
- olaj
- keményítő
- tej
- A jól átmosott, vastag száraktól megtisztított sóskát durvára vágom, majd olajon megfonnyasztom
- Amikor összeesett kevés vízzel felöntöm és tovább párolom
- Hozzáadom a vajat, a tejfölt, majd simára turmixolom, a sűrűségét tejjel szabályozom
- Ízlés szerint sózom, borsozom, cukrozom, majd a keményítővel besűrítem
Szólj hozzá!