Le Meridien Borvacsora 2013. 03. 21.

1. Bryndza juhtúró chartreuse zöldborsó krémmel és ropogós hüvelyes zöldborsóval, grillezett baconszalonnás molnárkával. Hozzá Bott Frigyes Zöldveltelini 2011

Nagyon dekoratív fogás, kék jég felett "lebegő" kehelyben érkezik a fogás. A molnárka nagyon finom, nem nyomja el az ízt a bacon, kellemesen megfér a sült tésztával. A hüvelyes borsó hihetetlen friss, roppanós, édes. A kehelyben tulajdonképpen két réteg finom juhtúró között egy réteg zöldborsó krém található. Ha negatívumot lehet rá mondani az talán a molnárka és a túró aránya volt, a végére friss bagettel is rá kellett segíteni, mert nagyon tömény a túró. 4,5/5

A bor is kitűnő volt mellé, friss füves illat, minerális bor, a legjobb szó rá talán az "elegáns". 5/5


Bryndza juhtúró chartreuse zöldborsó krémmel és ropogós hüvelyes zöldborsóval, grillezett baconszalonnás molnárkával
Bryndza juhtúró chartreuse zöldborsó krémmel és ropogós hüvelyes zöldborsóval, grillezett baconszalonnás molnárkával

2. Csuka halgombóc derített magyaros halászlében, bajai gyufatésztával. Hozzá Mauer Oszkár Olaszrizling 2011

A halgombóc kiváló, nagyon friss, omlós állagú. A leves ehhez képest kicsit kevésbé hal ízű, kicsit paprikás ízű, a hallal nagyon összeillenek. A gyufatészta zseniális, nem valami szétfőtt nyúlós vacak, hanem roppanós, ami a meleg levesben puhult ilyen finomra.

A Rizling különleges tétel, nem a klasszikus, virágos fehérbor, hanem egy sokkal testesebb, karakteresebb tétel. Megmondom őszintén, ilyen jellegű olaszt most ittam először, nekem a virágosabb vonal jobban tetszik 3,5/5

Csuka halgombóc derített magyaros halászlében, bajai gyufatésztával

Csuka halgombóc derített magyaros halászlében, bajai gyufatésztával

3. Karamellizált erdélyi mangalicacsászár pirított káposztás puliszkával és friss fűszeres serpenyős paszternákkal. Hozzá Balla Géza, Ménesi Kadarka 2009


Életem császára. Omlós, nem zsíros, kés nem is kell hozzá. Kívül ropogós, karamellizált, belül szaftos. Zseniális! A káposztás puliszka remek, kiválóan el van találva, nem nyomja el a káposzta az összes ízt. A paszternák roppanós, remekül fűszerezett. 5/5

A bor egy kiváló Kadarka. Fűszeresség, gyümölcsösség, remek savak... 4,5/5

Karamellizált erdélyi mangalicacsászár pirított káposztás puliszkával és friss fűszeres serpenyős paszternákkal

4. Marcipános meggyel töltött palacsinta batyu, vaníliás mákmártással. Hozzá Meinklang Pincészet Zweigelt 2010


A füge és a licsi rendben volt, a vaníliás mákmártás nagyon finomra sikerült. Ismét csak a remekül el lettek találva az arányok. A batyú tölteléke nagyon rendben volt, viszont a palacsinta batyú "füle" túl kemény lett, talán rétesként jobb lett volna... 4/5

A bor érdekes párosítás volt a desszert mellé. Finoman gyümölcsös, karakteres. 4/5

 Marcipános meggyel töltött palacsinta batyu, vaniliás mákmártással

Marcipános meggyel töltött palacsinta batyu, vaniliás mákmártással