Szarvasragú csokoládéval, újburgonyával

Klasszikus, vörösboros szarvasragú, egy kis csokival megbolondítva!

Szarvasragú, csokoládéval, újburgonyávalHozzávalók:

  • 0,5 kg. szarvascomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 sárgarépa
  • 0,5 dl. paradicsompüré
  • 1,5 dl vörösbor (egy jó kis Kadarka)
  • 1 ek. a legjobb minőségű kakaóporból
  • 1-2 babérlevél
  • 1 marék fenyőmag
  • 50 g parmezán sajt
  • 1 ek. liszt
  1. A zöldségeket és a húst nagyobb kockákra vágjuk. Felforrósított zsíron a hagymát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a húst, a lisztet és a kakaóport, és kb 5 percig pirítjuk
  2. Hozzáadjuk a zöldségeket és annyi vizet, hogy éppen ellepje
  3. Amikor újra forr megfűszerezzük és lefedve, közepes lángon kb. 1 órát főzzük. Ha a leve nagyon elfőne, pótoljuk
  4. Amikor a hús megpuhult, felöntjük a borral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, elkeverjük benne a sajtot
  5. Serpenyőben pirított fenyőmaggal tálaljuk és zsíron pirított újburgonyával tálaljuk

Szarvasragú, csokoládéval, újburgonyával

Szarvasragú, csokoládéval, újburgonyával