Szarvasragú csokoládéval, újburgonyával
Klasszikus, vörösboros szarvasragú, egy kis csokival megbolondítva!
Hozzávalók:
- 0,5 kg. szarvascomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 sárgarépa
- 0,5 dl. paradicsompüré
- 1,5 dl vörösbor (egy jó kis Kadarka)
- 1 ek. a legjobb minőségű kakaóporból
- 1-2 babérlevél
- 1 marék fenyőmag
- 50 g parmezán sajt
- 1 ek. liszt
- A zöldségeket és a húst nagyobb kockákra vágjuk. Felforrósított zsíron a hagymát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a húst, a lisztet és a kakaóport, és kb 5 percig pirítjuk
- Hozzáadjuk a zöldségeket és annyi vizet, hogy éppen ellepje
- Amikor újra forr megfűszerezzük és lefedve, közepes lángon kb. 1 órát főzzük. Ha a leve nagyon elfőne, pótoljuk
- Amikor a hús megpuhult, felöntjük a borral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, elkeverjük benne a sajtot
- Serpenyőben pirított fenyőmaggal tálaljuk és zsíron pirított újburgonyával tálaljuk
Szólj hozzá!