Le Meridien Borvacsora 2013. 05. 16.
18 hónapos Pata Negra sonkaszeletek rózsasós és korai szüretelésű olivával marinált zöld- és fehérspárga salátával, posírozott fürjtojás és magvas barnakenyér chips. Hozzá Château d’Esclans Rosé Grande Tradition
A sonka nagyon ízletes. Akkor jó egy sonka, ha nem nyers, vagyis nem nyúlik a szájban, hanem rágás nélkül, gyakorlatilag elolvad a szájban. A spárga az én ízlésemnek túl puha lett, az oliva olaj finom. A saláta mennyiségét túlzásnak érzem, inkább még pár szelet sonka kellett volna, a kenyér chips csak jelzés értékű mennyiség. Nagyon kevés a sonka sajnos, mivel hamar elfogy, a saláta + spárga kombináció meg nem túl izgalmas... 2,5/5
A bor Grenache szőlőből készült, kellemes savak, visszafogott, de kellemes gyümölcsösség jellemzi. Önállóan jó tétel, az ételhez különösebben nem illett. 4/5
Grillezett óriás laposhal zöld- és fehérspárgával, szürkerákos hollandi mártás. Hozzá St. Andrea Napbor 2011
A hal állaga tökéletes, íze magáért beszél, tökéletesen lett elkészítve. A hollandi mártás természetesen remekül megy hozzá. A spárga megint egy kicsit túl puha lett. Ezúttal az ízek rendben vannak, viszont a halkéssel lehetetlen az egész spárgát felvágni, így nagy küzdelem után nem túl elegánsan, harapni kellett. 4/5
Egyik kedvenc borászatom, 2011-es tétele talán az eddigi legjobban sikerült évjárata. A gyümölcsök (alma, körte) és a hordó csodálatosan kiegészítik egymást. Fantasztikus bor! 5/5
Vékonyan szelt borjú fehérpecsenye fehérspárga flannal, zöldspárga rőzsével és Virgin mártással. Hozzá Janus Pinot Noir 2008
A fehérpecsenye kicsit íztelen lett, de állagra rendben van. Fehér spárgával készült tortácskán trónolnak a hússzeletek, ez is jól sikerült. Végre a spárga szálak is elég roppanósak. Valami kis húsos mártás vagy jobban fűszerezett hús jobban illett volna hozzá, mert gyorsan unalmassá vált a sok spárga. 3,5/5
A bor kellemes, nem túl öreg, de valószínűleg ennél jobb már nem lesz. A savak rendben vannak, a Pinot jellege jól illett hozza, de semmi extra. Sajnos a spárgával nem találtak egymásra és a fűszerek nélküli hússal sem tudott mit kezdeni 4/5
"Fraisier" epertorta mentás eperkompóttal és karamellgyűrűvel. Hozzá Hilltop Hárslevelű édes 2008
Remek desszert, a tortácska. A Fraisier egy klasszikus, krémes epertorta. Imádom az epret, a vaníliás krém istenien illik hozzá, akárcsak a fehércsoki és a kompót. Nem túl cukros, hagyták a gyümölcsöt érvényesülni. 4/5
Az édes Hárslevelű remekül illik a desszerthez. Nem egy kivételes tétel, nem nyújt semmi extrát, hozza a hársas jegyeket, nem vitték túlzásba az édességet, egész jó. 4/5