Le Meridien Borvacsora 2013. 05. 16.

18 hónapos Pata Negra sonkaszeletek rózsasós és korai szüretelésű olivával marinált zöld- és fehérspárga salátával, posírozott fürjtojás és magvas barnakenyér chips. Hozzá Château d’Esclans Rosé Grande Tradition

A sonka nagyon ízletes. Akkor jó egy sonka, ha nem nyers, vagyis nem nyúlik a szájban, hanem rágás nélkül, gyakorlatilag elolvad a szájban. A spárga az én ízlésemnek túl puha lett, az oliva olaj finom. A saláta mennyiségét túlzásnak érzem, inkább még pár szelet sonka kellett volna, a kenyér chips csak jelzés értékű mennyiség. Nagyon kevés a sonka sajnos, mivel hamar elfogy, a saláta + spárga kombináció meg nem túl izgalmas... 2,5/5

A bor Grenache szőlőből készült, kellemes savak, visszafogott, de kellemes gyümölcsösség jellemzi. Önállóan jó tétel, az ételhez különösebben nem illett. 4/5

18 hónapos Pata Negra sonkaszeletek rózsasós és korai szüretelésű olivával marinált zöld- és fehérspárga salátával, posírozott fürjtojás és magvas barnakenyér chips

Grillezett óriás laposhal zöld- és fehérspárgával, szürkerákos hollandi mártás. Hozzá St. Andrea Napbor 2011 

A hal állaga tökéletes, íze magáért beszél, tökéletesen lett elkészítve. A hollandi mártás természetesen remekül megy hozzá. A spárga megint egy kicsit túl puha lett. Ezúttal az ízek rendben vannak, viszont a halkéssel lehetetlen az egész spárgát felvágni, így nagy küzdelem után nem túl elegánsan, harapni kellett. 4/5

Egyik kedvenc borászatom, 2011-es tétele talán az eddigi legjobban sikerült évjárata. A gyümölcsök (alma, körte) és a hordó csodálatosan kiegészítik egymást. Fantasztikus bor! 5/5

Grillezett óriás laposhal zöld- és fehérspárgával, szürkerákos hollandi mártás

Vékonyan szelt borjú fehérpecsenye fehérspárga flannal, zöldspárga rőzsével és Virgin mártással. Hozzá Janus Pinot Noir 2008 

A fehérpecsenye kicsit íztelen lett, de állagra rendben van. Fehér spárgával készült tortácskán trónolnak a hússzeletek, ez is jól sikerült. Végre a spárga szálak is elég roppanósak. Valami kis húsos mártás vagy jobban fűszerezett hús jobban illett volna hozzá, mert gyorsan unalmassá vált a sok spárga. 3,5/5

A bor kellemes, nem túl öreg, de valószínűleg ennél jobb már nem lesz. A savak rendben vannak, a Pinot jellege jól illett hozza, de semmi extra. Sajnos a spárgával nem találtak egymásra és a fűszerek nélküli hússal sem tudott mit kezdeni 4/5

Vékonyan szelt borjú fehérpecsenye fehérspárga flannal, zöldspárga rőzsével és Virgin mártással

Vékonyan szelt borjú fehérpecsenye fehérspárga flannal, zöldspárga rőzsével és Virgin mártással

"Fraisier" epertorta mentás eperkompóttal és karamellgyűrűvel. Hozzá Hilltop Hárslevelű édes 2008

Remek desszert, a tortácska. A Fraisier egy klasszikus, krémes epertorta. Imádom az epret, a vaníliás krém istenien illik hozzá, akárcsak a fehércsoki és a kompót. Nem túl cukros, hagyták a gyümölcsöt érvényesülni. 4/5

Az édes Hárslevelű remekül illik a desszerthez. Nem egy kivételes tétel, nem nyújt semmi extrát, hozza a hársas jegyeket, nem vitték túlzásba az édességet, egész jó. 4/5

Fraisier epertorta mentás eperkompóttal és karamellgyűrűvel

Fraisier epertorta mentás eperkompóttal és karamellgyűrűvel