Sertésszűz újburgonya habbal, kapros édeskömény salátával
Az újkrumplit kétféle variációban készítem el. Veszek kb. fél kilót, jól megmosom, majd héjastul, sós vízben félkészre főzöm. Itt kétfelé válik a recept.
- A krumpli felét serpenyőben, kakukkfüves, olivaolajas vajon, lefedve pirítom tovább, amíg meg nem puhul
- A másik felét tovább főzöm, amíg meg nem puhul. Ekkor kiveszem a vízből, megpucolom. Kézzel nagyjából összetöröm és egy normál krumplipüré összetevőivel (vaj, tejszín, só, bors) összeturmixolom. Hogy kellően folyós állú legyen, fokozatosan adagolt tejjel érem el. Tálalásnál fontos, hogy ne legyen hideg a hab, ezért kicsit megmikrózom, langyosan habszifonba töltöm és adok neki 2 patront. A szifonból kinyomva, langyosan tálalom.
A sertésszűz érméket a korábban már leírt módon készítem el >>>
A saláta is pofon egyszerű
- 1 édeskömény gumó
- friss kapor, apróra vágva ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
- Az előkészített édesköményt jól átmosom, vékonyra felaprítom. Egy tálban összeforgatom a kaporral, citromlével, olivaolajjal, sóval, borssal és már kész is.
Szólj hozzá!