Sertésszűz újburgonya habbal, kapros édeskömény salátával

Sertésszűz újburgonya habbal, kapros édeskömény salátávalAz újkrumplit kétféle variációban  készítem el. Veszek kb. fél kilót, jól megmosom, majd héjastul, sós vízben félkészre főzöm. Itt kétfelé válik a recept.

  1. A krumpli felét serpenyőben, kakukkfüves, olivaolajas vajon, lefedve pirítom tovább, amíg meg nem puhul
  2. A másik felét tovább főzöm, amíg meg nem puhul. Ekkor kiveszem a vízből, megpucolom. Kézzel nagyjából összetöröm és egy normál krumplipüré összetevőivel (vaj, tejszín, só, bors) összeturmixolom. Hogy kellően folyós állú legyen, fokozatosan adagolt tejjel érem el. Tálalásnál fontos, hogy ne legyen hideg a hab, ezért kicsit megmikrózom, langyosan habszifonba töltöm és adok neki 2 patront. A szifonból kinyomva, langyosan tálalom.

A sertésszűz érméket a korábban már leírt módon készítem el >>>

A saláta is pofon egyszerű

  • 1 édeskömény gumó
  • friss kapor, apróra vágva ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint
  1. Az előkészített édesköményt jól átmosom, vékonyra felaprítom. Egy tálban összeforgatom a kaporral, citromlével, olivaolajjal, sóval, borssal és már kész is.

Sertésszűz újburgonya habbal, kapros édeskömény salátával

Sertésszűz újburgonya habbal, kapros édeskömény salátával

Sertésszűz újburgonya habbal, kapros édeskömény salátával