Édes-csípő BBQ csirkeszárny, káposztasalátával
A csirkeszárnyhoz:
- 0,5 kg. csirkeszárny
- 2 evőkanál édes-csípős chili szósz
- 2 evőkanál BBQ szósz
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál vörösborecet
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- friss chili ízlés szerint
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb cserép edényben keverjük össze az összes hozzávalót, sóval, borssal.
- Tegyük bele a megmosott szárnyakat és kézzel jól forgassuk át a szósszal, hogy mindenhol beborítsa. Rendezgessük úgy el a csirkét, hogy a szárnyak vége az edény aljára mutasson, mert különben meg fog égni. Tegyük a szárnyakat a sütőbe és süssük, amíg a csirke meg nem puhul, közben időnként meglocsolgatjuk az a róla lefolyt szósszal. Amikor puha, a sütőt maximális hőmérsékletre tesszük, grill funkcióra állítjuk és addig sütjük amíg a nekünk tetsző ropogósságú nem lesz.
Káposztasaláta:
- 0,4 kg. fejes káposzta
- 1 sárgarépa
- 2 evőkanál citromlé
- 0,5 dl. joghurt
- 0,5 dl. tej
- 75 g. cukor
- 100 g. majonéz
- 1 kisebb hagyma apróra vágva
- 1/2 teáskanál só
- Reszeljük le nagy lukú reszelőn a káposztát és a sárgarépát.
- Minden összetevőt tegyünk egy nagy tálba, alaposan keverjük össze és legalább fél napot pihentessük a hűtőszekrénybe.
Szólj hozzá!