Édes-csípő BBQ csirkeszárny, káposztasalátával

Édes-csípő BBQ csirkeszárny, káposztasalátávalA csirkeszárnyhoz:

  • 0,5 kg. csirkeszárny
  • 2 evőkanál édes-csípős chili szósz
  • 2 evőkanál BBQ szósz
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • friss chili ízlés szerint
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb cserép edényben keverjük össze az összes hozzávalót, sóval, borssal.
  2. Tegyük bele a megmosott szárnyakat és kézzel jól forgassuk át a szósszal, hogy mindenhol beborítsa. Rendezgessük úgy el a csirkét, hogy a szárnyak vége az edény aljára mutasson, mert különben meg fog égni. Tegyük a szárnyakat a sütőbe és süssük, amíg a csirke meg nem puhul, közben időnként meglocsolgatjuk az a róla lefolyt szósszal. Amikor puha, a sütőt maximális hőmérsékletre tesszük, grill funkcióra állítjuk és addig sütjük amíg a nekünk tetsző ropogósságú nem lesz.

Káposztasaláta:

  • 0,4 kg. fejes káposzta
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál citromlé
  • 0,5 dl. joghurt
  • 0,5 dl. tej
  • 75 g. cukor
  • 100 g. majonéz
  • 1 kisebb hagyma apróra vágva
  • 1/2 teáskanál só
  1. Reszeljük le nagy lukú reszelőn a káposztát és a sárgarépát.
  2. Minden összetevőt tegyünk egy nagy tálba, alaposan keverjük össze és legalább fél napot pihentessük a hűtőszekrénybe.

Édes-csípő BBQ csirkeszárny, káposztasalátával

Édes-csípő BBQ csirkeszárny, káposztasalátával

Édes-csípő BBQ csirkeszárny, káposztasalátával