Szezámmagos-mézes sertésoldalas

  • Szezámmagos-mézes sertésoldalas50 dkg. sertésoldalas darabokra vágva
  • 6 csillagánizs
  • 1 tk. rizsecet
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • kb. 2 cm-es gyömbér, megpucolva, duvára vágva
  • chili ízlés szerint
  1. Forrósítsunk fel egy wokban kevés olajat. Dobjuk bele a chilit és az ánizst, kb. fél percig pirítsuk.
  2. Mehet hozzá az oldalas, a gyömbér, só, bors. 3-4 percig priítsuk, hogy szép kérget kapjon.
  3. Öntsük fel kb. 4 dl. vízzel és letakarva addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 1 óra).
  4. Egy kis edényben keverjük össze az ecetet, a mézet, a szójaszószt, 1 evőkanál vizet. Ha megpuhult, szedjük ki a húst és a visszamaradt léhez öntsük hozzá a szószt. Nagy lángon kb. 5 perc alatt besűrítjük a szószt.
  5. Tegyük vissza az oldalast a wokba, együnk hozzá egy kevés szezámmagot és jól forgassuk meg a szószba. Tojásos vagy zöldséges rizzsel tálaljuk.

Szezámmagos-mézes sertésoldalas

Szezámmagos-mézes sertésoldalas