Szezámmagos-mézes sertésoldalas
- 50 dkg. sertésoldalas darabokra vágva
- 6 csillagánizs
- 1 tk. rizsecet
- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz
- kb. 2 cm-es gyömbér, megpucolva, duvára vágva
- chili ízlés szerint
- Forrósítsunk fel egy wokban kevés olajat. Dobjuk bele a chilit és az ánizst, kb. fél percig pirítsuk.
- Mehet hozzá az oldalas, a gyömbér, só, bors. 3-4 percig priítsuk, hogy szép kérget kapjon.
- Öntsük fel kb. 4 dl. vízzel és letakarva addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 1 óra).
- Egy kis edényben keverjük össze az ecetet, a mézet, a szójaszószt, 1 evőkanál vizet. Ha megpuhult, szedjük ki a húst és a visszamaradt léhez öntsük hozzá a szószt. Nagy lángon kb. 5 perc alatt besűrítjük a szószt.
- Tegyük vissza az oldalast a wokba, együnk hozzá egy kevés szezámmagot és jól forgassuk meg a szószba. Tojásos vagy zöldséges rizzsel tálaljuk.
Szólj hozzá!