Haltepertő
Megmondom őszintén, kifejezetten utálom a pontyot. Tele van szálkával, legtöbbször pocsolyaízű és büdös. Az egyetlen mód, ahogy szeretem az a haltepertő. Ropogós, szálkamentes és ízletes, imádom!
- kukoricaliszt
- ponty "filé"
- pirospaprika
- olaj
- Készítsük elő a halat: nagyon sűrűn írdaljuk be és vágjuk töpörtyü méretű kockákra. Alaposan sózzuk és borsozzuk.
- Keverjük össze a kukoricalisztet és a pirospaprikát, majd forgassuk meg benne a halat. A beírdalt hal redőibe nem szokott bekerülni a liszt, ezért egyesével ellenőrizzük és ha kell lisztezzük be a darabokat.
- Bő olajban süssük aranybarnára, ropogósra. Fokhagymás, pirospaprikás tejföllel a legfinomabb.
Szólj hozzá!