Haltepertő

HaltepertőMegmondom őszintén, kifejezetten utálom a pontyot. Tele van szálkával, legtöbbször pocsolyaízű és büdös. Az egyetlen mód, ahogy szeretem az a haltepertő. Ropogós, szálkamentes és ízletes, imádom!

  • kukoricaliszt
  • ponty "filé"
  • pirospaprika
  • olaj
  1. Készítsük elő a halat: nagyon sűrűn írdaljuk be és vágjuk töpörtyü méretű kockákra. Alaposan sózzuk és borsozzuk.
  2. Keverjük össze a kukoricalisztet és a pirospaprikát, majd forgassuk meg benne a halat. A beírdalt hal redőibe nem szokott bekerülni a liszt, ezért egyesével ellenőrizzük és ha kell lisztezzük be a darabokat.
  3. Bő olajban süssük aranybarnára, ropogósra. Fokhagymás, pirospaprikás tejföllel a legfinomabb.

Haltepertő

Haltepertő