Vaslapon sült csirke, citrusos vinaigrette salátával

Vaslapon sült csirke, citrusos vinaigrette salátával

A csirke:

  • 2-2 csirke alsó és felső comb
  • fél citrom reszelt héja
  • fél narancs reszelt héja
  • 0,5 dl fehérbor
  • olivaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • apróra vágott chili ízlés szerint
  • só, bors
  1. Hogy az ízek jobban egymásra találjanak, a csirke is kap egy kis citrusos, csípős pácot. Ehhez az összes alapanyagot alaposan összekeverjük és min. 1,5 órára a hűtőben pácoljuk benne a húst. Hogy a hús gyorsabban megsüljön alaposan vágjuk be a csontok mentén.
  2. Forró vas serpenyőben, közepes lángon süssük készre a húst. Időnként a páclével kenegessük meg.

A saláta:

  • vegyes saláta mix
  • olivaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál friss narancslé
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olivolaj
  1. Mindent keverjünk össze és öntsük a salátára

Vaslapon sült csirke, citrusos vinaigrette salátával

 

Vaslapon sült csirke, citrusos vinaigrette salátával

Vaslapon sült csirke, citrusos vinaigrette salátával