Vaslapon sült csirke, citrusos vinaigrette salátával
A csirke:
- 2-2 csirke alsó és felső comb
- fél citrom reszelt héja
- fél narancs reszelt héja
- 0,5 dl fehérbor
- olivaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- apróra vágott chili ízlés szerint
- só, bors
- Hogy az ízek jobban egymásra találjanak, a csirke is kap egy kis citrusos, csípős pácot. Ehhez az összes alapanyagot alaposan összekeverjük és min. 1,5 órára a hűtőben pácoljuk benne a húst. Hogy a hús gyorsabban megsüljön alaposan vágjuk be a csontok mentén.
- Forró vas serpenyőben, közepes lángon süssük készre a húst. Időnként a páclével kenegessük meg.
A saláta:
- vegyes saláta mix
- olivaolaj
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál friss narancslé
- 2 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál olivolaj
- Mindent keverjünk össze és öntsük a salátára
Szólj hozzá!