Lazac fűszeres paradicsommártással

Lazac, fűszeres paradicsommártásA lazacot egy fűszeres paradicsomszósszal készítettem el ezúttal, a fahéj, fokhagyma és a szecsuáni bors nagyon jól illik a szószba és a halat is szépen kiegészítették a fűszerek.

  • 2 szép szelet lazacfilé
  • 1,5 dl passzírozott paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 tk füstölt piros paprika
  • 1/3 tk szecsuáni bors
  • 1/3 tk szárított chili
  • 1 tk. barna cukor
  • kb. 2 ek friss citromlé
  • 1/3 tk őrölt fahéj
  1. Egy nagy mozsárban dolgozzuk össze a fűszereket: fahéj, chili, bors, paprika, kömény, fokhagyma, kevés oliva olaj.
  2. Egy kisebb serpenyőben forrósítsunk egy kis olivaolajat, majd adjuk hozzá a fűszeres pasztát. Kicsit pirítsuk meg, ez jót tesz a fűszereknek, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
  3. Tegyük hozzá a paradicsomszószt, a cukrot, citromlevet és pároljuk el a kétharmadára, sózzuk, borsozzuk.
  4. A lazacot mossuk meg, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevéske olivaolajon, forró serpenyőben süssük készre (bőrös felén süssük 3-4 percig, aztán 1-1,5 percig a másik oldala is kapjon egy kis szint). 100 fokos sütőben 3 percig pihentessük.

Lazac, fűszeres paradicsommártás

Lazac, fűszeres paradicsommártás