Sertésszűz tócsni kalappal, paprikamártásban

Sertésszűz tócsni kalappal, paprikamártásbanPaprikakrém:

  • 2 nagy kaliforniai paprika
  • kb. 40g. vaj
  1. A paprikaszószt készíthetjük bármilyen színű kaliforniai paprikából, én most pirosat használtam. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, grill fokozaton. Betesszük a megmosott paprikát és néha megforgatva addig sütjük amíg minden oldalon jól meg nem pirul a héja. Ha kész, hideg vízben könnyedén lejön a héja.
  2. Ezek után már nincs más dolgunk, csak jól összeturmixolni, egy kis vajjal besűríteni és sózni, borsozni.

A sertésszűz-et a szokásos módon készítem el, ezúttal a bacont elhagyom.

Tócsni:

  • 0,5 kg. krumpli (én most újkrumplit használtam, amivel szerintem még jobb)
  • 1 tojás
  • liszt
  1. A krumplit pucoljuk meg és reszelük le.
  2. Tegyük egy mély tálba, sózzuk, borsozzuk. Üssünk bele egy tojást és fokozatosan adagolva adjunk hozzá kb. 1,5-2 evőkanál lisztet.
  3. Forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd tetszés szerinti méretű lapokat süssünk ki belőle.

Sertésszűz tócsni kalappal, paprikamártásban

Sertésszűz tócsni kalappal, paprikamártásban

Sertésszűz tócsni kalappal, paprikamártásban