Sertésszűz tócsni kalappal, paprikamártásban
Paprikakrém:
- 2 nagy kaliforniai paprika
- kb. 40g. vaj
- A paprikaszószt készíthetjük bármilyen színű kaliforniai paprikából, én most pirosat használtam. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, grill fokozaton. Betesszük a megmosott paprikát és néha megforgatva addig sütjük amíg minden oldalon jól meg nem pirul a héja. Ha kész, hideg vízben könnyedén lejön a héja.
- Ezek után már nincs más dolgunk, csak jól összeturmixolni, egy kis vajjal besűríteni és sózni, borsozni.
A sertésszűz-et a szokásos módon készítem el, ezúttal a bacont elhagyom.
Tócsni:
- 0,5 kg. krumpli (én most újkrumplit használtam, amivel szerintem még jobb)
- 1 tojás
- liszt
- A krumplit pucoljuk meg és reszelük le.
- Tegyük egy mély tálba, sózzuk, borsozzuk. Üssünk bele egy tojást és fokozatosan adagolva adjunk hozzá kb. 1,5-2 evőkanál lisztet.
- Forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd tetszés szerinti méretű lapokat süssünk ki belőle.
Szólj hozzá!